Ingredienser:
Bunn:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 ritz kjeks
Glasur :
4 eggeplommer
3 ss sukker (kan sløyfes)
60 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
5 dl vaniljekrem
3 dl fløte (eller 3,3dl som er en boks)
1 pose smash!-sjokolade (eller Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken!)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bunn:
Knus kjeksene enten i en foodprosessor eller i en pose.
Pisk eggehvitene halvstive før du tilsetter sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen.
Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den. (Hvis du vil ha en rund kake fordeler du røren på to springformer kledd med bakepapir i stedet)
Glasur :
Eggeplomme, sukker og smør smeltes forsiktig sammen under omrøring på lav varme. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2.
Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med knuste smash eller smash minis.
NAM!!!
Må definitivt prøves, ja!
SvarSlett