Sider

torsdag 24. mars 2011

Victorous-kake

140g smør
140g mørk sjokolade
140g sukker
5 eggeplommer
7 eggehviter

Smelt smøret, ta av plata og rør inn sjokoladen og 80 gram av sukkeret, bland godt.
Tilsett eggeplommene, en plomme av gangen.
Pisk eggehvitene luftig, ha i resten av sukkeret mot slutten.
Vend hviten inn i sjokoladeblandingen.
Kakeformer smøres og sukres. (Jeg brukte to små brødformer)
Ha i 3/4 av massen, resten setter du i kjøleskapet.

Stek kaken på 170 grader i 40 minutter, ta ut av ovnen og avkjøl.
Resten av røren legges på kaken som glasur, pynt med høvlet sjokolade.

Tips; bruk en stor bolle når du skal røre hviten inn i sjokoladeblandingen, det blir MYE røre.



* Oppskriften er fra boken "Familiekokeboka" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar