Dette er en oppskrift jeg har funnet på www.detsoteliv.no.
Ingredienser:
300 g kokesjokolade
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts sukker
2 ss kakao
Pynt: melis
Smelt smøret.
Brekk opp 200 g av kokesjokoladen og ha i kjelen med smøret, la sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Rør sammen eg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!!)
Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
Sikt i hvetemel, bakepulver og kakao og rør deigen jevn.
Ha til slutt i resten av kokesjokoladen, grovt hakket.
Hell deigen i en liten (ca 20x30 cm) bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 graderC i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken opp i firkanter.
Før servering siktes rikelig med melis over alle sidene på hvert kakestykke slik at alle sidene er godt dekket.
Tips: smaker ekstra godt sammen med is eller ferske bær.
Denne skal prøves :D
SvarSlett