Sider

lørdag 23. juli 2011

Sjokoladekake med friske bær

Ingredienser:
  • 3-4 egg
  • 4dl sukker
  • 225g smør
  • 2dl melk
  • 6dl hvetemel
  • 3ts bakepulver
  • 3ts vaniljesukker
  • 3ss kakao

Pynt:
  • ca. 4dl kremfløte
  • friske bær

Visp egg og  sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett smør og melk i eggedosisen.
Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og løft det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røra i en godt smurt form, ca 24 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180C i ca 40 minutter eller til den er gjennomstekt.

Avkjøles før den skjøres i to og pyntes med pisket krem og en blanding av friske bær, f.eks. jordbær, bringebær og blåbær både inne og på toppen.

Jeg brukte smørkrem istedenfor pisket krem, og pyntet med siktet melis på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar